Nieuwe School in Khandbari - November 2018

November 2018

Als resultaat van het harde werk van enthousiaste medewerkers van Bikas, de steun van de gemeentes Oud-Turnhout, Lille-Gierle, Wijnegem en van de provincie Antwerpen, hebben we eindelijk een datum kunnen vastleggen voor de opening van de nieuwe school in Khandbari. Zoals jullie kunnen zien op de foto’s moet er nog een verdieping met dak worden gebouwd en de school is klaar. Op donderdag 18 april 2019 heeft de officiële opening plaats. Wat we mogen verwachten is niet duidelijk, want bij de vorige opening duurde het evenement vier uur en toen ging het over zes klassen en één sanitaire blok. Deze keer betreft het een volledig nieuwe school met acht klassen die aardbevingsbestendig zijn en ook gemetseld in plaats van prefab. Het wordt vast en zeker een zeer mooie en moderne school met de nodige voorzieningen. (Zie foto's)
De werken aan de nieuwe school in Khandbari
We zullen in Nepal met een hele Bikas delegatie aanwezig zijn: onze voorzitster Betty Moureaux, ikzelf José Smulders, mijn man Guy Der Kinderen alsook Theo Van Canneyt en enkele sympathisanten. Na de opening van de school valt er nog heel wat werk te doen: de klassen moeten nog worden ingericht en er moet een sanitaire blok worden geplaatst voor ongeveer 300 kinderen. Verder denken we na over wat er in de toekomst nog van pas kan komen voor deze school. Door het grote succes van het ontbijt willen we het zeker volgend jaar overdoen en wel op zondag 24 maart 2019. Het is al vroeg dat we dit melden, maar dan kunnen jullie de datum alvast prikken in jullie agenda.
Omdat de zaal in Oosthoven te klein was, gaat het ontbijt door in zaal ‘De Djoelen’ Steenweg op Mol 3 te Oud-Turnhout. Ook deze keer serveren we jullie spek met eitjes, hesp, kaas, salades, vers fruit, fruitsalade, yoghurt, wit en bruin brood, krentenbrood, witte en bruine pistolets, appelsap, fruitsap, koffie, thee en sluiten we af met taart. De prijs blijft hetzelfde als dit jaar n 16 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot 12 jaar. Meer info vind je op de website van Bikas en dit natuurlijk pas volgend jaar. Uiteraard hopen we weer op de welwillende steun van de sponsors zoals Bakkerij Dilen, Bakkerij Selis, Jef Keersmakers, salade Hamal, appelbedrijf Roes, Slagerij Lenaerts, Fruitzaak Healthy Fresh, Meat Traders ( en alle andere sponsors die niet vermeld wilden worden). Wie ons project wilt steunen, mag zijn bijdrage storten op de rekening van Bikas BE 32 2200 7878 0002, met de vermelding ‘Khandbari school’. José Smulders, Bikas Oud-Turnhout