admin

About

Quickly extend top-line opportunities for leveraged bandwidth. Conveniently maximize low-risk high-yield ROI rather than cooperative synergy. Appropriately synthesize cooperative portals without backward-compatible total linkage. Seamlessly plagiarize value-added deliverables with customer directed technologies. 

Latest posts

MANJUWA: officiële opening van het waterproject

Ons gezelschap bestaande uit Karel Arets, ondervoorzitter Bikas, Guy en José Smulders, Annemie en Nancy werd op zaterdag 25 maart opgehaald door Rajendra die in de omgeving woont en die ons ter plaatse bracht. We wisten natuurlijk wel dat er een delegatie zou klaar staan om ons te ontvangen, maar de ontvangst overtrof toch onze verwachtingen. Er stond een echt orkest klaar met typisch Nepalese instrumenten, ook waren veel mensen ons aan het opwachten met de nodige sjaals, bloemen en kransen. De oprechte dankbaarheid was duidelijk aanwezig.

Van school tot school

Een groen begin

Mei 2023

Het plantseizoen is begonnen in Nepal. En dus ook in de scholen van Makwanpur Gadhi. Het Nepalese Centre for Educational Policies and Practices werkt er sinds januari in een splinternieuw initiatief samen met de leerkrachten, de ouders en de leerlingen van 6 overheidsscholen. BIKAS ondersteunt hen bij hun werking, die als doel heeft de kwaliteit van het basisonderwijs in deze afgelegen scholen te verbeteren en de solidariteit binnen de dorpen aan te moedigen...

Jo Logghe Noodfonds

Mane Vigur

Februari 2023

Even het geheugen opfrissen: vijf jaar terug gestart (eind 2018) en beëindigd in 2020. Weliswaar met tussenin een gedeeltelijke heropstart omwille van vernielingen aangebracht door landverschuivingen. In maart 2020 kwam dan het positieve bericht dat de werken succesvol voltooid waren en dat de dorpsbewoners uitkeken naar een officiële inhuldiging van het geslaagde project. Die kwam er helaas niet. Eénmaal raden… ja, corona!