Van School tot School - Saved by the bell

October 2017

Miljoenen kinderen horen zelden of nooit de schoolbel luiden. Maar elk kind, elke jongere heeft recht op kwaliteitsvol onderwijs. Dat recht is opgenomen in de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties: 'Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen' (SDG of Sustainable Development Goal 7).

Daarom laten op 5 oktober meer 140.000 leerlingen en leerkrachten in meer dan 500 Vlaamse scholen de schoolbel extra rinkelen!

Al sinds 2010 organiseren leerlingen en leerkrachten van het Sint-Vincentiusinstituut Gijzegem Saved by the Bell op de Internationale Dag van de Leerkracht.

De leerlingen informeren zich over de onderwijssituatie in Nepal, ze leggen muntjestapijtjes in de vorm van een schoolbel en verkopen gebak ten voordele van de Nepalese ngo CEPP (Centre for Educational Policies and Practices), een organisatie die zich op het afgelegen platteland inzet voor kwaliteitsvol onderwijs, gemotiveerde leerkrachten, goed geïnformeerde ouders.

Paul Beké, Carine Verleye

Als u dit project wil steunen, dan is uw bijdrage erg welkom op het rekeningnummer BE 32 2200 7878 0002 van BIKAS vzw, met als vermelding ‘Vrienden van Paul en Carine’.